OVER BROEKHOUT

HISTORIE

Broekhout B.V. is in 1974 opgericht door Henk Heijnen. Destijds is de familienaam gebruikt voor de timmerwerkplaats aan de Zuiderlaan in Aalten: Timmerbedrijf H.J. Heijnen. De werkplaats was naast het woonhuis gebouwd en maakte een gestage groei door.

Door de jaren heen is de machinale uitgebreid en zijn er altijd hoogwaardige houtenbouwdelen geproduceerd: van kozijnen, ramen en deuren tot bijvoorbeeld luxe trappen. Eind jaren ’90 zijn de plannen gemaakt voor de huidige timmerfabriek aan de Vierde Broekdijk 3 in Aalten. In 2007 is de huidige timmerfabriek gebouwd. In deze fabriek is de bedrijfsvoering verder geprofessionaliseerd. Computergestuurde machines deden hun intrede, met bijvoorbeeld een moderne CNC-freesmachine, die alle denkbare trappen kan fabriceren.

Het team kreeg verdere versterking en het aantal klanten groeide. De werkzaamheden werden verder opgeschaald met het vervaardigen van talloze kozijnen, trappen en ook prefab bouwdelen. Dit heeft ertoe geleid dat we tot op vandaag honderden tevreden klanten hebben in de professionele en particuliere markt. In oktober 2020 is de directie versterkt en zijn we gestart met bedrijfsoverdracht in de familie, door Wijnand Heijnen aan te stellen in de directie.

Broekhout is tegenwoordig een veelzijdige timmerfabriek waarin een variatie aan hoogwaardige houten bouwdelen worden vervaardigd. In de zomer van 2021 zijn we gestart met de uitbreiding van de timmerfabriek met een nieuwe productiehal voor prefab houten bouwdelen, zoals scharnierkappen en dakkappellen. We zijn trots op onze vakmeesters en zijn een erkend leerbedrijf.

VAKMEESTERS IN HOUT

De specialisten van Broekhout kunnen met hun vakmanschap en het uitgebreide machinepark praktisch alles in hout realiseren. Trappen, dakkapellen, (paneel)deuren, kozijnen, complete overkappingen, prefab bouwdelen en nog veel meer: de vaklieden van Broekhout draaien hun hand er niet voor om. Wekelijks verlaten kwaliteitsproducten de werkplaats van Broekhout om in Oost-Nederland gemonteerd te worden voor decennia gebruiksplezier.

We laten ons graag uitdagen. Een eigenzinnig trapdesign? We engineeren het en onze vaklieden maken de onderdelen tot in het kleinste finesses. We assembleren de onderdelen in onze werkplaats. Indien gewenst monteren we het op locatie zodat het eindresultaat exact is zoals het is ontworpen. Daag ons maar uit!

DUURZAAMHEID VAN A TO Z

Met Broekhout kies je voor duurzaam. We sourcen onze materialen zelf en kiezen voor houtsoorten die verantwoord en met aandacht zijn geplant, gerooid en verwerkt tot ons basismateriaal. Uiteraard investeren we voortdurend in duurzame bedrijfsvoering. Onze leveranciers en partners kiezen we ook bewust: we werken met regionale partijen die dezelfde mentaliteit en kwaliteit hanteren als wij. Bovendien houden we daarmee werkgelegenheid in onze eigen regio. Duurzaam kiezen betekent kiezen voor de lange termijn. Onze opdrachtgevers kiezen keer op keer voor Broekhout vanwege de kennis en kunde van onze vakmensen, de bewezen kwaliteit en het soepele proces.

INNOVATIE

Innoveren is een van de manieren om de trend te zetten. Broekhout staat bekend als vernieuwer en haalt daar ook energie uit. We hebben een modern en geavanceerd machinepark en hebben bijvoorbeeld een systeem ontworpen om draaikiepramen in de bestaande dag te plaatsen.

Over vernieuwing gesproken: we maken onze productieketen zo duurzaam mogelijk. We zijn ons zeer bewust van onze impact op het milieu en lopen voorop als het gaat om duurzaamheid. Een paar voorbeelden van onze duurzame keuzes:

  • Hout is in de basis een CO2-positief product. Wij werken dan ook met verantwoord hout, met bekende keurmerken als FSC (volgens voorschrift FSC)
  • Uitbreiding van de productiefaciliteit met een zonnedak, waardoor productie energieneutraal kan plaatsvinden
  • We streven ernaar om onze montage zo milieuvriendelijk te laten gebeuren, en zijn ons wagenpark aan het vergroenen met elektrische montagebussen waar mogelijk

TEAM

We zijn trots op ons team van vakmeesters. Onze vakmensen laten dagelijks de mooiste producten van hout de fabriek verlaten. Ons team verstaat het vak houttechniek als geen ander en is bedreven in het ambacht en de omgang met geavanceerde CNC-machines. We streven ernaar om totaaloplossingen te bieden aan onze klanten. Daarom hebben we de aanvoer, productie en spuiterij onder één dak. Ook hebben we een kundig montageteam dat bijvoorbeeld de gewenste trap vakkundig in uw huis monteert.

Het hechte kernteam staat u graag te woord en helpt u verder met uw uitdaging.

TOEKOMST

Broekhout is een bedrijf dat nog steeds groeit. Sinds jaar en dag maken we duurzame houten bouwdelen met een levensduur van tientallen jaren. En tegenwoordig hebben de houten materialen die we verwerken ook een CO₂-positieve impact. Maar dat is voor ons niet genoeg. We willen graag de volgende stappen maken als duurzame en maatschappelijk verantwoorde onderneming:

  • Uitbreiding van de productiefaciliteit met een verhoogd dak, en brede roldeuren voor het maken van grotere prefab houten bouwdelen, zoals scharnierkappen en HSB-elementen.
  • Streven naar een complete energieneutrale productie, met het installeren van een omvangrijk zonnedak, dat meer zal opwekken dan we verbruiken.
  • Verder vergroenen en verduurzamen van onze productie en montage, door slim om te gaan met afval en afval te verminderen, en door het wagenpark zo veel mogelijk elektrisch te maken.

Hieronder een impressie van de uitbreiding van de productiefaciliteit in aanbouw: